VITAL PIRINEUS és una marca que expressa la cultura ancestral dels Pirineus en productes austers, bells i responsables amb el territori i la història del lloc utilitzant fibres naturals i materials com la llana, el lli i la fusta.

Col·laborem amb una trentena de famílies andorranes i de l’Alt Urgell que fan l’esforç de preservar un petit ramat d’ovelles barbarines. L’ovella barbarina és la “rouge du roussillon”. Aquesta és una raça tradicional a Andorra des del segle XIX.

Vital s’inspira en la cultura pastoral dels Pirineus, on la muntanya és l’eix central. Durant segles, els pastors de muntanya han fet artesanalment els seus objectes amb materials, colors, estètica i patrons de disseny vinculats a la natura i a les característiques particulars del paisatge de muntanya.

Al llarg del segle XX, la cultura de muntanya ha estat marginada per les pressions de la globalització i la centralització. Vital pretén revertir aquesta tendència demostrant que la cultura de muntanya dels Pirineus no només és viva sinó que té moltes lliçons per ensenyar al món modern.

Col·laborem amb un desena d’artesans del nord de la Península ibèrica, territori on fem tots els nostres processos d’elaboració.