VITAL vol avivar una tradició que, fàcilment, amb el pas del temps i la modernitat pot desaparèixer. Cerquem com combinar la tradició, de la qual som hereus, amb un disseny innovador. Tot amb materials nobles.

El projecte neix el 2019 d'una col·laboració amb Timoteo Ccarita Sacaca, Vicenç Santamaria i Ollé i Albert Gomà i Sala. El projecte s’anomena VITAL (VI de Vicenç + T de Timoteo + AL d’Albert = VITAL). Timoteo Ccarita Sacaca és mestre teixidor, investigador de tints naturals i formador de teixidores de Pitumarca, Cusco (Perú). Promou la cultura inca mantenint els dissenys i tècniques originals en la preparació de la llana i el seu teixit posterior. Vicenç Santamaria i Ollé és un artista que va viure en un poblet del Pirineu i col·labora com  assessor artístic. Albert Gomà i Sala coordina el projecte VITAL. Magda Osorio, dissenyadora i cosidora, participa, actualment, en la confecció del coixí de pastor i del morralet.  Unes 140 teixidores, de comunitats dels Andes, participen en l’elaboració del fil de llana d'una manera totalment artesanal. També es dediquen al tenyit natural i teixeixen en el telar tradicional de cintura. Diferents associacions de teixidores col·laboren en aquest projecte. Club de mares a Ccapacchapi; les associacions: Munaik Tiklla, Inka Pachacutec, Ñaupa Away Karwi, Uchu Llukllu, Wasa Pampa i Labraco de Pitumarca; l'associació de Santa Bàrbara a San Pablo; Chokecancha, a Lares; i l’associació tres alpaquitas, a Marca Pata. 

A través de l’art, introduïm una nova forma de col·laboració entre diferents cultures i cerquem de crear un espai sense fronteres on s’explora allò que ens vincula. Voldríem transmetre uns valors comuns i una estètica que ens identifiquin i que, alhora, deixi palesa la identitat de cada comunitat.